Skräddarsytt

Svensk kärnfuru

Linoljemålning

Inoljning

15 års garanti

Stora volymer

BOSTADSRÄTTSFÖRENING

Kvalitetsfönster i trä som bevarar värdet på er fastighet.

När ni i bostadsrättsföreningen står inför ett behov av byta ut fastighetens fönster och fönsterdörrar, kommer ni i styrelsen att ställas inför ett antal frågor. Vilka fönster lyfter utseende på huset, och ger samtidigt bäst energivärden? Vill ni ersätta fönster och fönsterdörrar mot identiskt lika? Vilken kvalitetsnivå söker ni? Vilken lösning ger bäst ekonomi i längden?

På Frejgatan i Stockholm bytte vi ut fönstren från utgående till 2+1 inåtgående med slät utsida. Utseendet är bevarat, men med bättre prestanda, samt enklare underhåll och fönstertvätt.

Välj en fönsterentreprenör som vet hur en bostadsrättsförening fungerar
En Fönsterentreprenör (det företag som monterar era fönster) måste ha insikt om att en BRF-styrelse oftast består av ideellt arbetande ledamöter. Bra kommunikation med styrelsen och att vara tillgänglig är då en framgångsfaktor. Och för de boende är kanske ett informationsmöte innan projektet på sin plats? Men även tydliga aviseringar i trapphus och i brevlådor och helst en platsansvarig som alltid finns där och svarar på frågor och så långt det är möjligt. Ta alltid in offerter från flera Fönsterentreprenörer och jämför projektets uppbyggnad.

Hjälp med att hitta rätt fönsterentreprenör?
Finns ni i Storstockholmsområdet kan vårt systerföretag Fog & Fönster hjälpa er. De har lång erfarenhet av att hjälpa bostadsrättsföreningar. Annars kontakta oss så kan vi hjälpa dig att hitta rätt.

Skräddarsydda fönster och stora volymer
Det vi på Wimmerby Fönstersnickerier kan erbjuda är produkter i förstklassigt trähantverk. Trä ger alltid bättre energivärden och har längre livslängd än fönster i aluminium eller PVC. Vårt fönstersnickeri kan dessutom skräddarsy fönster och fönsterdörrar med exakt det utseende och i den karmstorlek som ni har idag, eller som ni önskar få. Vi hjälper gärna till med idéer och förslag på design om ni vill utveckla fönsterformen jämfört med de som ska bytas ut.

Läs mer om vårt fönsterhantverk här.

Byta hela fönstret eller bara ytterbågen?
Gäller uppdraget byte av fönster i ett befintligt äldre hus, så har vi en tydlig process hur vi hanterar det. Välkommen att prata med någon av våra experter för att få mer information. Vi skräddarsyr fönster med exakt samma utseende och samma karmstorlek som ni har idag. Och vill du på något sätt utveckla, förnya eller förbättra fönsterformen i något avseende så kan vi ge förslag och idéer. I vissa fall räcker det med att byta ytterbågen mot en nytillverkad. Vi kallar det för Wimmerbymetoden och det innebär att vi tillverkar en exakt replika av originalet. En verklig tids- och kostnadseffektiv lösning. Läs mer här.

Vi arbetar också med ett starkt miljötänk. Våra fönster är inte bara långlivade, de är uteslutande tillverkade av miljöskyddat virke från svenska skogar. För varje sålt fönster planterar vi ett nytt träd genom vårt stöd till Vi-skogen och försöker på så sätt bidra till den globala hållbarheten.

Mats Klingström

Välkommen att kontakta Mats så får du
veta mer hur vi kan hjälpa dig.

Peter Sidenbäck

Välkommen att kontakta Peter så får du
veta mer hur vi kan hjälpa dig.

Byt endast ut ytterbågen.

Genom att byta ut fönstrets ytterbåge till en ny replika och behållabefintlig  karm och innerbåge, får du en varsam och ekonomisk fönsterrenovering som bevarar och behåller utseendet på dina fönster. Vi kallar det för Wimmerbymetoden.

Loading...