Skräddarsytt

Svensk kärnfuru

Linoljemålning

Inoljning

15 års garanti

Stora volymer

WIMMERBYMETODEN

Wimmerbymetoden får dina fönster att leva längre.

Genom att byta ut fönstrets ytterbåge till en ny replika och behållabefintlig  karm och innerbåge, får du en varsam och ekonomisk fönsterrenovering som bevarar och behåller utseendet på dina fönster. Vi kallar det för Wimmerbymetoden.

Ytterbågen är den del på fönstret som står för absolut mest slitage. Därför är Wimmerbymetoden ett varsamt och ekonomiskt smart sätt att renovera på, då endast ytterbågen byts ut och resten av fönstret behålls. En god idé är också om byggnaden är extra utsatt, t ex vid kusten, att tillverka ytterbågen av Accoya®. Det skapar bättre egenskaper än t ex en ytterbåge av aluminium. Givetvis kan en Wimmerbybåge även tillverkas av fin handsorterad svenskt kärnfuru, men då krävs ett något tätare underhåll, men livslängden blir i princip oändlig. Vilken profil du vill ha är helt och hållet upp till dig. Vi tillverkar och skräddarsyr enligt dina önskemål.

När Wimmerbymetoden bör användas
Då befintliga bågar är av sämre grundkvalitet, eller de är så pass skadade att traditionell fönsterrenovering eller lagning inte är ekonomiskt försvarbart är Wimmerbymetoden den perfekta lösningen. Även då du helt enkelt vill få underhållsfria fönster utan att behöva byta från trä till förfulande material som aluminium eller pvc.

En miljövänligare metod
Välj Wimmerbymetoden och du gör ett bra val för miljön. Eftersom Accoya® kommer från förnyelsebara skogar är detta ett betydligt miljövänligare alternativ än till exempel aluminium eller pvc.

Fast pris ger dig full koll på kostnaden
Alla kostnader för din fönsterrenovering får du samlade i ett fast pris. Eftersom det troligen dröjer många år innan dina nya Wimmerbybågar är i behov av något underhåll ger detta en betydelsefull fördel vad gäller de långsiktiga kostnaderna för fönstret.

Fönster med 12 års underhållsfri garanti!
Med Wimmerbymetoden kan du ge dina fönster ett längre liv. En unik fönsterrenovering som garanterar helt underhållsfria fönster i minst 12 år. Med rätt underhåll får dina fönster en livslängd på hela 50 år, då Accoya® lämnar så lång garanti mot rötskador! På det viset slipper du alla finstilta skötselråd. Om så önskas kan vi producera helt nya, kompletta fönster av Accoya® med samma fina garanti.

Ett bättre alternativ än aluminium
Vid ett byte av ytterbåge till Accoya® får du inte bara en hållbarhet som är bättre än aluminium. Du gör också miljön en stor tjänst eftersom Accoya® har sitt ursprung från naturen. Dessutom har fönster av Accoya® en lägre totalkostnad än fönster tillverkade av aluminium eller pvc.

Ger bättre U-värde – särskilt med energiglas
Accoya® är naturligt isolerande och ger bättre U-värde än både aluminium och furu. Träets värmeledningsförmåga (lambdavärdet) har stor inverkan på det beräknade termiska värdet för fönsterkarmen som helhet. Väljer du dessutom en fönsterrenovering med energiglas, som är både energimässigt och ekonomiskt lönsamt, får du lägre uppvärmningskostnader, kallraset vid fönstren minskar väsentligt och värmen stannar kvar inomhus.

Behåll samma utseende som tidigare på dina nya fönster
Wimmerbymetoden ger dig som vill bevara och behålla utseendet på dina gamla fönster en unik möjlighet. Vid ett byte av ytterbågen får du en exakt kopia av originalet och resultatet blir inte synligt för ögat. Vi penselmålar alltid ytterbågen för att få samma känsla och utseende som karm och innerbåge.

Ska du renovera en skyddad kulturfastighet eller ett miljonprogram?
Wimmerbymetoden är den perfekta fönsterlösningen för dig som står inför större renoveringar. Det kan röra sig om alltifrån att renovera ett hus eller byggnad som är en skyddad kulturfastighet till ett miljonprogram med omfattande renoveringar som ska ta sin början.

5 steg till underhållsfria träfönster

Mats Klingström

Välkommen att kontakta Mats så får du
veta mer hur vi kan hjälpa dig.

Peter Sidenbäck

Välkommen att kontakta Peter så får du
veta mer hur vi kan hjälpa dig.

PROJEKT

Prins Eugens Waldermarsudde – Stockholm

På Södra Djurgården ligger konstmuseet Prins Eugens Waldermarsudde. Vi fick uppdraget att tillverka och montera in nya Wimmerbybågar i Accoya-trä i samtliga fönster. Allt enligt Wimmerbymetoden.

Loading...