Skräddarsytt

Svensk kärnfuru

Linoljemålning

Inoljning

15 års garanti

Stora volymer

ARKITEKT | KONSULT

Över 45 år av fönstertillverkning har gett oss ovärderliga kunskaper.

Om du vill ha ett förstklassigt fönsterhantverk i trä är du varmt välkommen. Vi på Wimmerby Fönstersnickerier har lång erfarenhet av att jobba med arkitekter och konsulter i olika projekt. Vår produktion är så flexibel och har så hög kapacitet att vi klarar stora volymer av helt skräddarsydda fönstermodeller och storlekar.

Vi har lång erfarenhet av att samarbeta med arkitekter och konsulter i projekt över hela Sverige. Många gånger är den stora frågan om man ska renovera eller helt byta ut sina fönster mot nya. Vi på Wimmerby Fönstersnickerier har under åren ställts inför alla tänkbara utmaningar och dessa erfarenheter har givit oss ovärderliga kunskaper, som innebär att vi alltid kan råda dig rätt och undvika att du hamnar i jobbiga valsituationer.

Skräddarsydda fönster och stora volymer
Om du vill ha ett förstklassigt fönsterhantverk i trä är du varmt välkommen. Vi på Wimmerby Fönstersnickerier är till hundra procent experter på fönster och fönsterdörrar i gedigen träkvalitet. Vår produktion är så flexibel och har så hög kapacitet att vi klarar stora volymer av helt skräddarsydda fönstermodeller och storlekar.

Läs mer om vårt fönsterhantverk här.

Byta hela fönstret eller bara ytterbågen?
Gäller uppdraget byte av fönster i ett befintligt äldre hus, så har vi en tydlig process hur vi hanterar det. Välkommen att prata med någon av våra experter för att få mer information. Vi skräddarsyr fönster med exakt samma utseende och samma karmstorlek som ni har idag. Och vill du på något sätt utveckla, förnya eller förbättra fönsterformen i något avseende så kan vi ge förslag och idéer.

I vissa fall räcker det med att byta ytterbågen mot en nytillverkad. Vi kallar det för Wimmerbymetoden och det innebär att vi tillverkar en exakt replika av originalet. En verklig tids- och kostnadseffektiv lösning. Läs mer här.

Nybyggnation
Är ditt aktuella projekt någon form av nyproduktion så är vi rätt leverantör för dig, oavsett om du är ute efter fönster i mer traditionell stil eller av modernare snitt. Vi är flitigt anlitade i branschen till olika projekt över hela Sverige.

REFERENS:

Torsgatan 26-30, Stockholm

Produktion av närmare tretusen fönsterbågar i Kvarteret Sabbatsberg. Fastigheten Sabbatsberg 24 är utpekad som särskilt kulturhistoriskt värdefull och markerad som grön – den näst högsta graden.

Fastigheten har ett mycket stort antal fönstertyper som renoverats mycket varsamt. Gamla detaljer har behållits, och många har återskapats efter tidigare dåliga renoveringar. Samtidigt har ljud och isolerglas monterats i innerbågarna – utan att fastighetens utseende utifrån förändrats.

Mats Klingström

Välkommen att kontakta Mats så får du
veta mer hur vi kan hjälpa dig.

Peter Sidenbäck

Välkommen att kontakta Peter så får du
veta mer hur vi kan hjälpa dig.

Byt endast ut ytterbågen.

Genom att byta ut fönstrets ytterbåge till en ny replika och behållabefintlig  karm och innerbåge, får du en varsam och ekonomisk fönsterrenovering som bevarar och behåller utseendet på dina fönster. Vi kallar det för Wimmerbymetoden.

Loading...